





Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management Location : CCH International Education and Training Center, Changhua County, Taiwan Clinician Course Version: 2019 Date: June 22 & 23, 2019

Day One(June 22, 2019)

8:10-8:40 Registration

General Session – Clinician and Technologist Courses Together (CCD+CDT)

- 8:40 Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint Course- 20 mins [Wu CH] 吳至行
- 9:00 Overview of Osteoporosis 60 mins [Chen JF]陳榮福
- 10:00 Basic Science of Bone Densitometry 50 mins [Wu CH] 吳至行
- 10:50 X-Ray Science, Radiation Safety & Quality Assurance- 50 mins [Changlai SP]張賴昇平

11:40 LUNCH [50 mins]-Change Classroom

Clinician and Technologist Courses Divide – Clinician Course

- 12:30 Clinical Evaluation of Bone Health –50 mins [Wu CH] 吳至行
- 13:20 Use of Bone Densitometry for the Diagnosis of Osteoporosis- 60 mins [Changlai SP]張賴 昇平
- 14:20 Fracture Risk Assessment- 50 mins [Chang YF] 張尹凡
- 15:10 [BREAK [30 mins]
- 15:40 Monitoring Treatment of Osteoporosis- 50 mins [Lin GT]林高田
- 16:30 Clinical Management Part 1 & 2 & 3: 120 mins [Lin GT]林高田 Non-Pharmacological, Estrogen & SERM Treatment Pharmacological Treatment Continued Further Pharmacological Treatment Considerations
- 18:30 Clinician Course Ends of Day 1

Day Two - Clinician Course (June 23, 2019)

8:10-8:30 Check-in

- 8:30 Principles of DXA Scan Interpretation 50 mins[Lee CW]李智偉
- 9:20 Principles of Reporting DXA Scans –50 mins [Wu CH] 吳至行
- 10:10 Case for discussion- 50 mins [Wu CH] 吳至行
- 11:00 Brunch [40 mins]
- 11:40 Clinician Certification Examination- 60 mins [Wu CH] 吳至行
- 12:40 Clinician Course Ends of Day 2